https://twhack.com
Slider Image

Naon "WiFi Umum Umum" Anu sareng Kunaon Anjeun Kedah Diindarkeun Éta

Ngagantung di bandara, toko kopi, atanapi tempat anu ramah laptop sanés waé, sareng anjeun bakal mendakan "WiFi Umum Umum." Éta moal pernah ngaliwat anjeun kana wéb anu saleresna, sabab éta mangrupikeun quirk Windows XP anéh-salah anu henteu kedah anjeun nyambung.

Gambar via Berita Komputasi / Berita CNET.

NPR ngécéskeun yén "WiFi Umum Luhur" henteu bébas, sareng henteu umum, sareng sanés jasa Wi-Fi. Éta kamungkinan dimimitian salaku lulucon atanapi prank, tapi teras sumebar di sakumna dunya kusabab quirk dina pre-SP 3 versi Windows XP:

Nalika komputer ngajalankeun versi anu langkung lami XP moal mendakan jaringan nirkabel "anu paling disukai", éta bakal sacara otomatis ngadamel jaringan ad hoc kalayan nami anu sami sareng anu terakhir dina hubungan ieu, "Public Public Wifi." Komputer anu sanés dina jangkauan jaringan iklan hoc énggal tiasa ningali éta, ngagampangkeun pangguna séjén pikeun nyambung. Sareng saha anu tiasa nolak kecap "bébas?"

Seringna, sigana anjeun henteu kunanaon upami teu kahaja pencét "Sambungkeun" dina WiFi Umum Umum, sabab anjeun ngan ukur rék nyambung ka komputer anu sacara teu ngahaja rebroadcasting henteu mampuh pikeun nyambung. Tapi tiasa aya kasempetan pikeun jalma anu ngalakukeun perbuatan jahat di jero haté pikeun ngajantenkeun konéksi sareng grab logins atanapi data sanés tina sambungan anjeun, coba cobian sareng blokir sistem anjeun ti teras ngahubungkeun ka "Free Public WiFi" dina setélan jaringan anjeun. Dina kalolobaan kasus, Wi-Fi anu saleresna gratis bakal datangna sareng nami anu langkung sah, sapertos AT&T Wifi atanapi anu sami.

Jaringan Zombie: Waspada 'WiFi Umum Umum' [NPR]