https://twhack.com
Slider Image

Kumaha Nungkulan Kalayan Jalma Anu Ngalemikeun Sadayana Anu Sadayana

Taun ka tukang, babaturan ngenalkeun kuring ka batur anu naroskeun naon anu kuring milari. "Kuring damel dina séri video online, " saur kuring. Éta pédah, éta diperyogikeun seueur rencana, nalungtik sareng ngawawancara, sareng éta kumaha kuring mayar tagihanana. Babaturan kuring nyéépkeun, "Anjeunna mangrupikeun vlogger, " teras nyikik. Abdi henteu terang naon anu hartosna, tapi kuring karasa ngirangan.

Éta mangrupikeun conto anu munggaran janten séri anu matak ngabingungkeun, anu pasip-agrésif. Anjeun meureun geus aya. Panginten karir anjeun. Panginten anjeun badé tuang séhat. Atanapi sigana anjeun nuju ngalakukeun pilihan langkung frékuénsi pikeun nampi kauangan anjeun. Naon waé anu dorongan, kaseueuran urang parantos urusan sareng réréncangan atanapi anggota kulawarga anu katingali nikmatna anjeun badé turun.

Éta disebut undermining sosial, sareng sigana henteu cekap, tapi tiasa nyandak raos émosional. Anjeun mimiti ragu ku diri sorangan, anjeun ngarasa kurang dukungan, sareng anjeun ambek-ambek. Ieu henteu pikaresepeun kanggo urusan, khususna upami anjeun hate konprési. Nanging langkung saé pikeun ngaungkeun sobat anu ngaremang dina pucukna sateuacan anjeun ngahontal titik anu ngagolak. Ieu kumaha carana angkat ngeunaan éta.

Tingali kanggo Tanda

Sateuacan nanaon, pastikeun anjeun nuju leres-leres ngadamel hubungan sosial. Urang sadayana nempatkeun suku na kami di cangkem aya kalana. Naon anu sigana siga anu undermining sosial sigana waé aya jalma anu nyarios anu bodo. Salaku conto, nalika babaturan frugal sakali ngawartoskeun kuring sabaraha anjeunna disimpen dina kawinan nya, kuring sapuk yén "murah" kawinan tiasa saé. Kuring ngarasa pikasieuneun langsung saatos nyarios kitu, sabab disababkeun sapertos kritik tinimbang hiji hal anu kuring kagum.

Éta mangrupikeun kasalahan anu jujur; teu aya motif. Kalayan undermining sosial, motifna bakal diémutan, ngali . Kieu carana kumaha diajar diterbitkeun dina Jurnal Perilaku Organisasi

Paripolah anu dimaksud pikeun ngahalangan, dumasar kana waktos, kamampuan pikeun ngadegkeun sareng ngajaga hubungan interpersonal positif, kasuksésan anu berhubungan sareng karya anu alus.

Dasarna, undermining sosial nganggo negégasi pikeun ngalematkeun tujuan atanapi kasuksesan hiji jalma. Anjeun meureun bakal perhatikeun sababaraha ciri anu béda dina jalma anu ngalakukeun ieu:

  • Aranjeunna ngalakukeun éta pikeun batur : Anjeun sanés ngan ukur nyandak perhatosan.
  • Anjeun ngarasa pertahanan di sakurilingna : Anjeun ngarasa pertahanan, sapertos anjeun kedah ngabuktikeun hiji hal ka aranjeunna, sareng anjeun henteu yakin pisan naha.
  • Aranjeunna ditukum : Aranjeunna resep ngagosip ngeunaan pilihan gaya hirup babaturan atanapi anggota kulawarga anu sanés. Aranjeunna tiasa nyamar yén gosip sareng pengadilan salaku perhatian.
  • Aranjeunna langkung saé pikeun pujian mundur : pujian maranéhanana sigana anu anéh pisan.
  • Aranjeunna overcompensate : Aranjeunna oversell sorangan salaku dukungan, paluhasuh, atanapi paduli.
  • Aranjeunna ngagoda anjeun : Éta ngaleungitkeun anjeun tina tujuan anjeun ku nawiskeun alternatif pikabitaeun. Nalika anjeun nyobian tetep kana diet, aranjeunna pangjurung anjeun tuang tuangeun anu henteu damang. Nalika anjeun nyobian nyimpen artos, aranjeunna ngagoda anjeun ka splurge.

Tangtosna, anjeun hoyong mastikeun anjeun teu peka. Kuring lahir sareng kulit ipis, janten kuring condong ngiringan seueurna komentar anu disangka ngaékorasi, ngeueut kana sensitipitas kuring. Tapi upami kuring teu yakin ngeunaan hiji hal, kuring badé naroskeun ka urang luar. Indung kuring, contona, terang langkung terang tibatan saha waé kumaha kuring sensitip.

Nangtukeun Motif

Sakali anjeun yakin anjeun nuju kaayaan panyamar, éta ngabantuan ngartos naha maranéhna ngalakukeun éta. Anggapan umum nyaéta jalma ngarusak kaputusan, tujuan, atanapi kasuksésan sabab aranjeunna timburu. Sababaraha kali, éta leres. Tapi henteu salawasna. Ieu sababaraha sabab anu sanés:

  • Kompetisi : Ulikan anu diterbitkeun di DePaul University nunjuk ka pengawasan penyalahgunaan, sareng biasa di gaw. Anjeun tiasa gaduh batur sapagawean, bos atanapi pangawas anu ngan ukur memusuhan kusabab aranjeunna ngarasa teu aya kakuatanana. Panaliti sanés dina Jurnal Psikologi Terapan katingali dina mentalitas garis handap: nalika batur sapagawean daék ngalakukeun naon waé anu suksés, kalebet meunang kompetisi naon waé.
  • Ramalan : Jalma ogé bakal ngaleungitkeun pilihan anjeun upami ngingetkeun aranjeunna sorangan. Sateuacan kuring ngalih ka Los Angeles, saurang tukang kerja heubeul, angin ngagaduhan angin sareng email ka kuring, nyatakeun éta kaputusan paling bodo anu kantos kuring lakukeun. "Anjeun bakal datang taun payun sareng buntut anjeun diantara suku anjeun, " Anjeunna nyerat, anu mangrupikeun hal anu drastis maca tina batur anu kuring henteu terang pisan. Tapi dina nurutan, anjeunna nambihan sapertos, sadayana gaduh impian gélo, tapi kalolobaanana urang henteu ngiringan aranjeunna, kusabab kami cukup pinter terang aranjeunna nuju craz y. Kuring sadar ieu kirang langkung seueur ngeunaan kuring sareng langkung seueur ngeunaan pangalaman sorangan.
  • Permasalahan : Di sisi anu sanésna, kuring ogé ngaraos undermining sosial kajantenan aya perhatian anu asli. Kolotna kuring pikasieuneun Mindahkeun kuring ka California. Jeung kanggo sababaraha waktos, aranjeunna nyandak unggal kasempetan aranjeunna tiasa ngorondang kaputusan kuring. Nanging éta henteu asalna tina tempat proyéksi, persaingan, atanapi iri. Aranjeunna hariwang sareng sieun ningali kuring gagal, sabab hoyong anu pangsaéna pikeun kuring.

Dina ngalamar kumaha cara ngatasi undermining sosial, éta mantuan anu munggaran ngarti naha éta lumangsung. Ku cara ieu, anjeun tiasa milih pilihan anu pangsaéna pikeun ngurus éta.

Terjulang

Dina kalolobaan kaayaan, komunikasi kudu baris pertahanan munggaran anjeun. Babaturan anjeun, batur sapagawean, atanapi bos sanés sanajan teu sadar yén aranjeunna ngawariskeun anjeun ngawitan. Di SMP, babaturan réréncangan kuring ngamimitian bobogohan batur sareng ngaluang kalolobaan waktosna sareng anjeunna. Abdi kadang-kadang ngagoda anjeunna perkawis hubungan, sareng kuring henteu leres-leres mikirkeun éta. Hiji dinten, anjeunna nunjuk-kosong naros, "Naha anjeun henteu kantos gaduh nanaon anu hadé pikeun nyarios anjeunna?" Kuring sadar kuring teu ngause naon anu anjeunna ngalaman alatan kuring cemburu duanana, sareng kuring henteu sadar kuring ogé ieu ngalakukeun éta.

Sakali kuring sadar kolotna sieun ngeunaan kabiasaan kuring di kota anyar, kuring terang kumaha komunikasi sareng aranjeunna ngeunaan undermining sosialna. Kuring ngajelaskeun rencana abdi ka aranjeunna sareng nunjukkeun aranjeunna kuring nganggap sagala hal anu hariwang. Tambih Deui, kuring nyarios aranjeunna peryogi pangrojong. Ti harita, undermining lirén teras aranjeunna parantos ngadukung pisan.

Ngajelaskeun ka babaturan atanapi anggota kulawarga naon tujuanana, naha tujuan éta penting pikeun anjeun, sareng kumaha tanggapanana mangaruhan anjeun, tiasa ngabantosan aranjeunna langkung sadar kana kaayaan éta. Salaku egois siga keur disada, nalika babaturan kuring nyauran kuring kaluar, kuring sadar hubungan dirina teu boga hubungan naon jeung kuring. Kéngingkeun kabagjaan anjeunna, sareng kuring tiasa misahkeun rasa sorangan tina cemburu kuring. Nya anu kalebet payuneun kuring ngajantenkeun langkung sadar kana kaayaan naon anu kuring lakukeun.

Gambar leutik gambar
Kumaha Kuring Diajar Ngeureunkeun Jadi Anu Cemburu sareng Pamustunganana Lanjut sareng Kahirupan Kuring

Cemburu sareng iri nyaéta dua anu paling umum — tapi négatip sareng teu aya gunana — émosi anu ayeuna seueur pisan. Kanggo…

Komunikasi ogé penting lamun nuju diresmikeun nuju damel. Situs Karir Dice.com ngécéskeun:

Mimiti, anjeun tiasa ngarengsekeun kaayaan kalayan paguneman anu sederhana. Upami anjeun henteu diondang kana rapat, contona, anjeun tiasa kaanggo jalma anu ngantunkeun anjeun ngajak undangan, ngawartosan aranjeunna yakin éta mangrupikeun pangawasan, sareng naroskeun ka aranjeunna pikeun ngalebetkeun ka hareup. Ngobrol éta jenis anu "nyatakeun pelanggaran kana perhatosan, " saur Kathy Robinson, pangadeg firma pelatih TurningPoint di Arlington, Massa.

Tambih Deui, jaga catetan tina perilaku, upami anjeun kantos dialungkeun di handapeun beus.

Janten tiasa dipayunkeun dina sababaraha kaayaan, tapi henteu sadayana. Upami ngalajakna pasif-agresif, sobat anjeun tiasa maénkeun belet. Atanapi, aranjeunna tiasa giliran deui sareng naroskeun naha anjeun pasea konfrontasi. Nalika saeutik kajujuran sareng komunikasi teu tiasa dianggo, di dieu aya sababaraha pilihan sanés.

Henteu Masihan Émbaran Éta Éta

Pertimbangkeun tetep kamajuan anjeun, tonggak, atanapi kasuksésan ka diri anjeun upami réréncangan anjeun ngan ukur ngaraos goréng pikeun aranjeunna. Momentum penting pikeun tetep lacak dina tujuan anjeun. Nalika aya jalma anu mungkul anjeun, anu tiasa maéhan moméntum.

Éta malah henteu kedah aya hubunganana sareng gawang. Sakapeung, ngarombak saukur nyobian ngajantenkeun anjeun raos goréng ngeunaan kahirupan anu parantos di parantos. Kieu waé, éta tiasa ngabantosan naon waé topik anu ngaluarkeunana. Candak Beungharna Lalaunan nunjukkeun ngarobihkeun silaturahimna:

Fokus kana anu saé. Naha aya kagiatan anu ngahambat dua sareng anjeun dina cara anu positif? Panginten nalika anjeun ngalakukeun hal salaku bagian tina grup, babaturan anjeun henteu ngagaduhan komentar négatip. Atanapi sigana nalika anjeun kabur babarengan, anjeunna henteu pati napas pikeun ngiringan koméntar pédah! Ngalaksanakeun langkung tina hal-hal kasebut sareng lungsur jinis-jinis kagiatan sosial dimana sobat anjeun langkung cenderung ngarusak sareng nyempad.

Upami aspek-aspek kahirupan anjeun teu kedah kaluarkeun cemburu sareng pihak anu kompetitif, langkung saé pikeun ngahindarkeun topik éta, upami anjeun badé tetep silaturahim.

Dina potongan anu saé dina ieu, Dapatkan pamaca nawaran anu pikaresepeun pikeun ngahindari anu ngarusak:

Aya teknik, kuring mikir dina judo ... dimana anjeun ngagunakeun énergi lawan anjeun - misalna, nalika aranjeunna ngarayu anjeun, anjeun henteu coba pikeun ngahalangan tapi malah milampah trotoar teras tarik arah ka aranjeunna parantos bade dugi aranjeunna henteu tiasa ngalakukeun nanaon pikeun anjeun dugi aranjeunna cageur. Éta jinis naon anu kuring pigawé kalayan underminers.

Sanaos kuring leres pisan henteu satuju kana jurus na, kuring ngaku yén "moal bakal nice" cara sareng ngarobih subjekna ...

Salaku conto: UMer: “Naha anjeun henteu aya gunana pikeun nyobian sareng nyimpen artos? Kahirupan ngan bakal mendakan jalan pikeun nyandakna ti anjeun. "Kuring:" Leres, éta tiasa kajantenan. Héi, naha anjeun nangkep épék wengi tadi… ”Atanapi, UMer:" Anjeun kedah mésér mobil énggal, milik anjeun lebar. "Kuring:" OMG, kuring resep mobil anyar! Éta kukituna janten hébat. ”Sareng henteu repot ngalakukeun nanaon mésér mobil énggal.

Dina seni beladiri, éta disebut téknik lemes, sareng sakumaha pamaca nyebat, éta duanana pertahanan sareng karasa. Anjeun henteu hoyong menyakiti balad anjeun anu nyamar, tapi anjeun badé milarian tina jabs maranéhna. Ngaluarkeun konflik anu tiasa ngajantenkeun usaha maranéhna langkung jelas, maksa aranjeunna pikeun nungkulanana sorangan.

Ngarobih Hubungan

Upami anjeun ngagem kenalan kasual atanapi batur sapagawean, éta cukup gampang pikeun ngeureunkeun nyarios ku aranjeunna. Tapi ku réréncangan atanapi anggota kulawarga, éta henteu gampang.

Upami teu aya anu sanésna, cobian sababaraha saran anu kami parantos sateuacan ngeunaan perkawis babaturan anu jol. Husus, kami nyarankeun nyéépkeun waktos kirang waktos sareng masihan silaturahim.

Gambar leutik gambar
Kumaha Kumaha Kuring Ngadatangan Sahabat Anu Anu Ujug-ujug Kéngingkeun Anu Ngadadak?

Kalayan Lifehacker, kuring parantos réréncangan sareng jalmi kanggo ampir 10 taun ayeuna. Aranjeunna nembe ngamimitian…

Utamana upami aya persaingan, jarak anu sakedik panginten anjeun saena. Klise, henteuna ngajadikeun jantung tuwuh langkung gemer tiasa leres. Jarak tiasa ngajantenkeun hubungan silaturahim anjeun kedah ngadukung, henteu ngorondang.

Candak Anu Anjeun Tiasa

Dina sababaraha cara, undermining tiasa janten motivasi. Kuring henteu hoyong éta dina kahirupan kuring sacara terus-terusan, tapi kuring coba pikeun méréana mangpaat ku sababaraha cara.

Kompetisi bisa jadi motivasi. Mangtaun-taun, kuring saingan angger sareng réréncangan anu saé kuring. Kami sering nyababkeun sukses masing-masing, sareng éta henteu pikaresepeun, tapi ngaleungitkeun daya saing urang. Urang damel langkung hésé ngabuktikeun jalma anu salah. Antukna, urang dewasa sareng diajar janten ngadukung sareng didorong ku prestasi masing-masing tinimbang henteu kaancam ku aranjeunna. Tapi upami anjeun henteu gaduh babaturan anu janten koperasi, éta tiasa ngabantosan ngagunakeun aranjeunna pikeun kauntungan. Tangtosna, éta gampang waé gaduh pangaruh tibalik, janten anjeun kedah terang iraha narik deui.

Kadua, kuring mimiti ngagunakeun undermining salaku pemicu. Sawatara waktos, panyerang bakal nyerang bintik-lemahna anjeun, sareng anu tiasa janten hal anu saé, sabab tiasa ngaraos kalemahan anjeun teu acan terang anjeun gaduh. Seueur waktos, undermining éta teu boga akal. Tapi nalika aya anu ngalakukeun ayeuna, kuring mimiti naroskeun ka diri sorangan naha aya bebeneran ka dinya sateuacan ngalungkeun jauhna, sanaos kurang ajar éta.

Milarian Dukungan

Tangtosna, éta ogé ngabantuan ngurilingan diri anjeun sareng jalma anu ngadukung. Dina studi anu diterbitkeun dina Élmu Sosial sareng Kedokteran, peneliti mendakan yén dukungan positip tiasa nampi bédana, bahkan nalika dileungitkeun sosial (atanapi anu disebut "dukungan masalah") aya:

Resi dukungan positip atanapi bantosan ti babaturan caket sareng kulawarga aya hubunganana sareng déprési handap; resi dukungan masalah aya hubunganana sareng ningkat depresi. Interaksi dukungan masalah x anu positif nyarankeun yén biaya dukungan masalah henteu ngabatalkeun mangpaat dukungan anu positif.

Undermining sosial anu nguciwakeun pikeun nganyahokeun, naha éta sareng réréncangan, kulawarga, atanapi sobatna. Sanaos anjeun pikir teu aya masalah anu gedé sareng anjeun tiasa ngurus éta, épék ngorondang laun-laun bakal ngiringan sareng anjeun. Anjeun ngarasa teu aman, teu aya kakuatanana sareng ambek. Nyandak tindakan sakedik tiasa ngabantosan nip dina pucukna. Sahenteuna, éta ngabantosan anjeun ngatur éta sareng ngarasa langkung dikadalikeun.

Gambaran ku Tara Jacoby.